Hulistugan

ett utflyktsmål för många generationer

Vilka Sundsvallsbor minns inte skidutflykter, pjäxdans och skolans friluftsdagar i och omkring Hulistugan, en av de äldsta skidstugorna i Sundsvallsområdet.

Även ur senare årgångar har många njutit i omgivningarna med skid- och motionsspår inpå knutarna och en härlig pulkabacke för de yngsta.

Under veckorna 48 – 15 hyrs inte Hulistugan ut på helgerna på grund av föreningens egna aktiviteter i och kring stugan.

Vintercafé

Hulistugans Vintercafé är öppet på lördagar och söndagar 11.00 – 15.00 under januari, februari och mars, vid skidföre och snötillgång.

När caféet är öppet serveras varma och kalla drycker, smörgåsar, hembakad fikabröd, våfflor och varmkorv. Vi kan ta emot betalning med Swish, men hanterar tyvärr inte kontanter.

Vid dåligt väder händer det att Vintercafé kan ställas in, se nyheter på hemsidan i så fall om det är stängt pga dålig väderlek.

Sommarcafé

Hulistugans Sommarcafé 2023 är öppet onsdag – söndag varje vecka från 12/7 – 20/8 kl. 11.00 – 15.00. 

I caféet serveras varma och kalla drycker, smörgåsar, fikabröd, våfflor,  varmkorv och glass. Vi kan ta emot betalning med Swish, men hanterar tyvärr inte kontanter.

Det finns några utespel (kubb, frisbee, boccia, ringkastningsspel, strandtennis) i stugan som ni kan låna när ni är där. 

Ett annat tips är att spela frisbeegolf i Granloholm eller promenera runt Sticksjön och avsluta med ett besök i caféet. 

Välkomna!

Uthyrningsinformation

Hulistugan inkl skidområdet (under snösäsongen) lånas ut till skolor och förskolor helgfri måndag – torsdag, 07:00  – 16:00.

Gör en bokningsförfrågan enligt bokningsreglerna så det inte blir några krockar med klubbens egna verksamheter. Se villkor

Vill du hyra Hulistugan?

Klubben hyr ut stugan till föreningar, företag och privatpersoner som vill ha aktiviteter som dop, bröllop, 50-årskalas eller liknade. Vi hyr ej ut stugan till personer under 25 år.

Då klubben använder Hulistugan för egna aktiviteter så hyrs den bara ut på helger. 

Den kan hyras en hel helg och då har man tillgång till stugan från fredag kl 12:00 till söndag 16:00. Avgiften är 4000:- för hela helgen

Det går också att hyra stugan för en dag för tex barnkalas eller dopfika. Det gäller 

Fredagar 16.00-21.00 
Lördagar 10.00-16.00 
Söndagar10.00-16.00 

Avgiften är då 800:- per dag.

Under januari, februari och mars hyrs inte Hulistugan ut på helgerna, på grund av föreningens egna aktiviteter i och kring stugan.

Aktiva medlemmar får rabatterat pris, meddela att du är medlem vid bokningsförfrågan. Hyran betalas med kontantbetalning eller swish vid nyckelhämtning. Företag kan faktureras om så önskas.

Stugan rymmer max 50 personer, har husgeråd, porslin, kyl, frys, diskmaskin, rullstolsramp och RWC.

Bokning

För bokningsförfrågan mejla till hulistugan@selangersok.se. Skriv ditt namn, önskad helg, telefonnummer, adress, e-postadress, max antal personer samt vilket ändamål bokningen gäller.

Om önskad tid är ledig samt att ni uppfyller klubbens krav för att få hyra stugan, mailar vi tillbaka ett kontrakt med uppgifterna enligt ovan. 

OBS! Vi kan inte ta emot bokningsförfrågningar med längre framförhållning än 6 månader pga våra idrotters planering.

Utlåning av Hulistugan till skolor och förskolor

Selånger SOK lånar ut Hulistugan till skolor och förskolor i Sundsvalls kommuns område. 

Utlåning görs på helgfri måndag – torsdag, mellan 07:00 – 16:00. 

Se bokningskalendern om stugan är ledig samt mejla önskat datum, skolans eller förskolans namn, ansvarig kontaktperson, telefonnummer, vilken sorts aktivitet samt max antal personer per aktivitet till hulistugan@selangersok.se.

Om stugan är ledig samt att förfrågan uppfyller enligt ovan så mailar vi tillbaka en bekräftelse samt ett låneavtal.

Se regler och villkor för mer info.